Energieprijzen vergelijken

Wil je de energieprijzen vergelijken en ben je benieuwd hoe je dat het best aan kunt pakken? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij en geven je aan wat erbij komt kijken. Je kunt in slechts een paar minuten de energieprijzen vergelijken, waardoor je in heel korte tijd gemakkelijk een flink bedrag kunt besparen. Een gemiddeld gezin dat nog niet eerder een overstap maakte in in staat om zo’n €300 per jaar te besparen, door alleen de energieprijzen op een rij te zetten. Je kunt gewoon online de energieprijzen vergelijken, waardoor je er de deur niet voor uit hoeft. Je kunt uiteraard je huidige gegevens invullen, of gebruik maken van de gemiddelden die er beschikbaar zijn. Ga je voor het eerst een woning kopen of geef je de huidige gegevens liever niet door? Geen probleem, je kunt haast anoniem de energieprijzen vergelijken, zodat je toch een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Dankzij de geschetste besparing betaal je voortaan niet langer teveel voor de stroom en het gas dat je afneemt.

Uiteraard kun je online je energieprijzen vergelijken door enkele gegevens in te voeren, met betrekking tot het verbruik of een schatting daarvan. Je dient deze gegevens in te voeren om in jouw specifieke situatie te bepalen wat de meest voordelige energieleverancier is. Vervolgens kun je eenvoudig geld besparen door de energieprijzen te vergelijken, het is niet nodig om minder energie te gaan verbruiken of zelf energie op te wekken met zonnepanelen. De energieprijzen vergelijken is voldoende, dankzij de rol van de ACM kun je rekenen op een eerlijke vergelijking waarbij alle leveranciers netjes op een rij komen te staan. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet er onder andere op toe dat de verschillende vergelijkers eerlijke informatie laten zien en je als consument daadwerkelijk helpen om een zo goed mogelijke deal te sluiten. In het geval van energieprijzen vergelijken betekent dit dat je een lage prijs betaalt voor de stroom en het gas dat je af wenst te nemen. Je kunt online de energieprijzen vergelijken om de goedkoopste energieleverancier te vinden. Stroom is stroom en gas is gas, waardoor het de moeite waard is om de kosten voor deze vormen van energie zo ver mogelijk omlaag te brengen.

Energieprijzen vergelijken met enkele gegevens

Je kunt online de energieprijzen vergelijken door gebruik te maken van slechts enkele gegevens. Het gaat in eerste instantie bijvoorbeeld om je adres. Het is van belang om in ieder geval je postcode door te nemen, je kunt daar eventueel je huisnummer en een toevoeging bij doen. Het is niet nodig om je straatnaam in te voeren of aan te geven op welk adres je precies weet, de straat is in principe voldoende. Door deze gegevens door te geven kun je de energieprijzen vergelijken in jouw specifieke situatie, de leveringskosten liggen in bepaalde gebieden in Nederland hoger dan in andere gebieden. Dit heeft onder andere te maken met de afstand tot aan het punt waar de energie het land binnenkomt of waar we het uit de grond halen.

Ten tweede is het verstandig om aan te geven bij welke energieleverancier je op dit moment zit. Je kunt dan niet alleen de energieprijzen vergelijken, je kunt er daarnaast voor zorgen dat je een mogelijke besparing ten opzichte van je huidige contract ontdekt. Heb je nog geen leverancier, of wil je die liever niet opgeven? Geen probleem, je kunt dan de energieprijzen vergelijken en uitgaan van de verschillen binnen de markt die er beschikbaar zijn om geld te besparen.

Ten derde kun je aangeven wat je jaarlijkse verbruik is. Wil je de energieprijzen vergelijken en heb je al een jaarafrekening voor je liggen? Dan kun je die gebruiken om de gegevens voor stroom en/of gas in te voeren. Ga je voor het eerst energie afnemen of kun je de jaarafrekening even niet vinden? Je kunt aangeven in welk type huis je woont en met hoeveel personen je daar verblijft. Je kunt op basis daarvan de energieprijzen vergelijken, aan de hand van het gemiddelde verbruik in Nederland. Zorg voor een zo goed mogelijke schatting, om de variabelen zoals vastrecht en leveringskosten goed te kunnen schatten.

Maximaal besparen door energie te vergelijken

Je kunt eenvoudig geld besparen door de energieprijzen te vergelijken, het is voor veel gezinnen een gemakkelijke methode om tot €300 per jaar te besparen. De stroom is altijd van dezelfde kwaliteit en ook bij het gas is er geen sprake van verschillen. In plaats daarvan is energie altijd dezelfde energie, het enige verschil is de mate van ‘groenheid’. Een aantal leveranciers levert uitsluitend groene energie, je kunt de energieprijzen vergelijken van die leveranciers om na te gaan of je daar een besparing kunt realiseren.

Veel van de vergelijkers op het gebied van energie laten je de energieprijzen vergelijken en geven meteen aan wat de leveranciers zijn waarbij je honderden euro’s per jaar kunt besparen. De verschillen zijn groot, een overstap kan je gemakkelijk enkele tientjes per maand opleveren. Dat betekent dat je iedere paar maanden een extra keer uit eten kunt, of dat je de mogelijkheid hebt om toch weer rond te komen. Wil je de energieprijzen vergelijken of ben je benieuwd welk voordeel je dat op kan leveren? De grootste verschillen zijn gebaseerd op de scherpe aanbiedingen; ook jij kunt waarschijnlijk gebruik maken van een aantrekkelijke welkomstkorting.

Hoe werkt het overstappen na energieprijzen vergelijken?

Benieuwd hoe het overstappen zelf in z’n werk zal gaan? Er is doorgaans sprake van 5 verschillende stappen, die je gemakkelijk kunt doorlopen. Je kunt in eerste instantie online de energieprijzen vergelijken en overstappen, door aan te geven dat je graag gebruik wilt maken van een nieuw energiecontract. Je kunt je daarvoor online aanmelden, door een aantal persoonlijke gegevens in te voeren. Vervolgens heb je standaard 14 dagen bedenktijd, net als bij andere online aankopen die je doet. Besluit je binnen die periode na het vergelijken van de energieprijzen om het toch niet te doen? Geen probleem, je kunt opnieuw de energieprijzen vergelijken, of gebruik blijven maken van het contract dat je al hebt. De derde stap bestaat uit het opzeggen van je oude contract, iets dat je gelukkig niet zelf hoeft te doen. Het is in plaats daarvan voldoende om de nieuwe energieleverancier aan te geven per wanneer je geen gebruik meer wenst te maken van het oude contract. Je energieleverancier zorgt voor de opzegging, zodat je naadloos kunt overstappen. Vervolgens kun je de meterstanden doorgeven aan je oude leverancier, om aan te geven hoeveel energie je verbruikt hebt en hoe de afrekening eruit dient te zien. Je oude leverancier zorgt voor een nette afrekening, op basis van een bijbetaling of een teruggave van gemaakte kosten. Heb je de verschillende stappen doorlopen? Dan ben je overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. De energieprijzen vergelijken is wat dat betreft heel eenvoudig, vervolgens zorg je er stap voor stap voor dat je de overstap kunt maken.

De energieprijzen vergelijken zelf kun je doen in 4 verschillende stappen. Het is allereerst van belang om je postcode in te voeren, eventueel in combinatie met je huisnummer. Het is voor de vergelijker op die manier mogelijk om na te gaan wat de leveringskosten tot aan jouw regio zijn, die verschillen in Nederland namelijk. Vervolgens kun je je huidige leverancier aangeven (of dit leeg laten), zodat je een vergelijking kunt maken ten opzichte van de huidige situatie. Je kunt de energieprijzen vergelijken en nagaan wat de besparing oplevert, zodat je een goed beeld krijgt van je budget. Tenslotte kies je het type woning waar je in woont of waar je in gaat wonen en het aantal personen waarmee je dat doet. Ken je je huidige verbruik op basis van een jaarafrekening? Dan kun je de energieprijzen vergelijken door gebruik te maken van die gegevens.

Energieprijzen vergelijken voor goedkoopste energieleverancier

Je kunt op die manier heel eenvoudig online de energieprijzen vergelijken en ervoor zorgen dat je niet langer teveel betaalt voor je energie. Een groot deel van de Nederlandse gezinnen maakt relatief hoge kosten, terwijl dat dankzij met name de online leveranciers allang niet meer nodig is. Zij houden de kosten laag en zorgen er daarmee voor dat je een scherp tarief betaalt. Bovendien heb je de mogelijkheid om veel van je zaken online te regelen, via een online portal. Je kunt wat dat betreft online de energieprijzen vergelijken, om er daarnaast voor te zorgen dat je gebruik maakt van een energieleverancier met een handige online service.

Vind je het van belang dat je gebruik maakt van de goedkoopste energieleverancier? Het is dan van belang om online de energieprijzen te vergelijken en dat bovendien regelmatig te blijven doen. Zorg ervoor dat je elk jaar een vergelijking maakt, zodat je nooit teveel gaat betalen. Het tweede jaar (of het eerste jaar na de contractperiode) is vaak een stuk duurder, dus zorg ervoor dat je tegen die tijd weer overstapt. Je kunt dan opnieuw online de energieprijzen vergelijken en ervoor zorgen dat je gebruik kunt maken van een andere korting of een aanbieding die er beschikbaar is.